Felelőségrevonás

Itt szeretnénk önnek részletesen elmagyarázni, hogy csak az a kedves ügyfelünk használja az árverési menüpontunkat aki komoly vételi szándékkal, esetleg a piaci árnál kedvezőbben szeretne ténylegesen ingatlant vásárolni irodánkon keresztül. Egyben itt említenénk meg  aki komolytalanul  minden vásárlási szándékot nélkülözve szeretné használni ingatlan árverés szolgáltatásunkat, cégünk az alábbi értelmezés szerint felelőségre vonhatja.

  • A Polgári Törvénykönyv a szerződés létrejöttéről szóló, 211. § értelmében, aki szerződés kötésére ajánlatot tesz, ajánlatához kötve marad az online aukciós értékesítés jellegéből kifolyólag.
  • A törvény értelmében tehát, az a vevő, aki a www.genius99.hu oldalon ajánlatot tesz, vagyis licitál, az a licittől a későbbiekben nem állhat el, az ajánlati kötöttség kizárása nem lehetséges.
  • Az eladóknak a www.genius99.hu oldalra feltett ajánlataik szerződéskötési nyilatkozatnak minősülnek, vagyis az ettől való elállás sem lehetséges.
  • Az aukció lezárását követően a szerződéskötés ügyvéd előtt létrejön, és a szerződésben foglaltakat mind a vevő, mind az eladó köteles teljesíteni és betartani, vagyis a vevő a felkínált ingatlant az általa ajánlott áron köteles  megvenni.
  • Ezeknek a jogoknak esetleges szerződésszegés esetén polgári peres eljárás során lehet érvényt szerezni.